Deixeu-me fer-vos un petit recorregut pel nostre taulell

D’esquerra a dreta:

Des de la Llacuna ens arriba cada dia pollastre fresc del “Pagès de Rofes”. Un pollastre criat i alimentat a Catalunya amb un 60% de cereals. També des de la Llacuna ens arriba diàriament el conill fresc, i el seu germà gran, el conill de La Barretina, un conill una mica més gran i gustós, podem considerar-lo com l’ibèric dels conills.

Per completar la part avícola no ens podem oblidar del gall dindi, criat i alimentat a Catalunya amb un 60 % de cereals. I tampoc del germà petit del pollastre, el picantó, un pollastre petit molt tendre i suau.

Canviem de secció i ens endinsem als elaborats. Cada dia elaborem des de llibrets a salsitxes, botifarres, hamburgueses, marinats, arrebossats… Ens agrada tastar coses noves i sorprendre als clients. Elaborem SENSE SUCRE, amb molt POCA SAL, amb el mínim de conservant estipulat per llei i amb les millors espècies que ens ofereix el mercat.

Seguim cap a la dreta i ens trobem la vedella. La vedella ens arriba des de Girona. Ens arriben mitges vedelles senceres i nosaltres ens encarreguem de separar les millors peces per fer a bistecs a la botiga. La nostra vedella està certificada com a vedella “d’AQUÍ.CAT”, certificat que garanteix el compliment dels requisits estructurals que marca el Departament d’Agricultura i Ramaderia per a la protecció i el BENESTAR ANIMAL. També acredita que són vedelles criades a Catalunya (Girona) i que són sacrificades entre els 12 i 13 mesos, havent rebut una alimentació 100% vegetal a base de cereals i ferratges majoritàriament de l’Empordà, complimentada amb vitamines i minerals.

Sense deixar la vedella, ens trobem amb una peça molt especial, la vaca de raça Black Angus, considerada una de les millors carns del món. Són unes vaques sense banyes, de color negre o vermellós no especialment grans però si molt musculades, resistents i fortes. Són criades en llibertat, en extensos camps de pastura Irlandesos. Durant el primer any i mig de vida s’alimenten lliurement de pastura i després són complimentades amb blat de moro, aconseguint així una carn molt infiltrada d’alta qualitat, molt tendre, melosa i de gust exquisit.


Seguint encara amb vedella ens trobem amb una peça espectacular de gust molt intens, la vaca de més de 48 mesos, una excel·lent peça que de moment només tenim a la botiga, pregunta’ns!

El següent que ens trobem al taulell és el porc Duroc, una raça de porc molt tendre i gustosa que ens encanta. Són porcs tranquils i sans, que han crescut amb calma i menjat al seu ritme amb aliments naturals. 

La raça de porc DUROC és una raça superior als altres porcins blancs. És distingeix pel seu sabor més intens i textura més tendra. Al cuinar deixa molt poca aigua, indicatiu inequívoc de màxima qualitat.

És una raça originària dels Estats Units, sorgeix de l’encreuament de les races Red Jersey i la Old Duroc, i aquestes a la vegada, provenen de diferents races europees, entre elles l’IBÈRIC espanyol o portuguès o el Berkshire britànic.

Les seves virtuts no només procedeixen de la genètica, sinó també de l’alimentació i l’estil de vida. Són alimentats amb cereals tradicionals com l’ordi i el blat, i són criats sense pressa, en amplis espais adaptats, gaudeixen així del tan desitjat CERTIFICAT DE BENESTAR ANIMAL.

Pels paladars més exigents també us portem una raça de porc espectacular, aquest cop des de Huelva ens arriba el porc IBÈRIC 100%. Un espectacle en si sol. Són uns porcs més musculats, ja que viuen en semi llibertat en extensos camps i es mouen molt per aconseguir menjar. Es tracta d’explotacions ramaderes en entorns naturals que fan sostenible un ecosistema únic al món, on els porcs ibèrics, bestiar rústic adaptat a la pastura extensiva, són capaços de transformar els fruits de la devesa en un be gastronòmic de la màxima excel·lència, respectant tradició i artesania i apostant pel desenvolupament i protecció del nostre principal proveïdor, la devesa.

Perquè és un poc molt exclusiu i molt demandat, podem patir algun retard en l’enviament. Ens posaríem en contacte amb vosaltres.

Seguint amb la nostra ruta ens topem amb el xai Manxec. És una raça de xai que prové d’ovelles i sementals de “PURA RAZA MANCHEGA”, que es crien durant els primers mesos de vida amb llet materna i posteriorment amb pinso controlat pel Consell Regulador, elaborats amb cereals i lleguminoses. Produeixen una carn molt característica pel seu color rosadet, per ser molt tendre i melosa i pel seu sabor suau.

Ben al costadet tenim el cabrit, amb una carn molt gustosa i molt poc greixosa, un autèntic “manjar”!

Acabem de passar la meitat del taulell i canviem radicalment de productes per conèixer els nostres embotits! Comencem amb els embotits cuits, com el pernil dolç, el pit de gall dindi, la cuixa de gall dindi,el lacón, botifarrons, xistorra, mortadel·la, catalana… tenim un gran assortiment d’embotits per gaudir-ne a totes hores.

Tampoc ens podem descuidar dels embotits curats, com ara seria el xoriço, la llonganissa de pagès, el fuet, les llamineres… en tenim de tots els gustos i colors!

Tot seguit tenim la pernileria, una zona dedicada a aquest apreciat aliment que tant ens agrada. Amb pernils de tota mena, des de un finet bodega pel dia a dia fins a una espatlla de gla espectacular per festejar un sopar especial.

Ara ens trobem una de les meves zones preferides, la formatgeria! Que faríem sense formatge! Amb tots els anys que portem a la Carnisseria hem tingut molts formatges i hem perfilat molt bé els millors de cada espècie. Tenim des de el que considerem millor per fondre dins un biquini, com un sec d’ovella espectacular, passant per un curat d’ovella trufat intensíssim guanyador del premi en la secció de trufats. En definitiva una gran selecció de formatges als millors formatgers del món. Segur que trobes el teu preferit, o preferits!


Ja hem acabat el taulell! Però encara tenim més, just a l’altra paret, tenim els condiments perfectes per cuinar les peces del taulell i donar un gust especial! Espècies, pasta, oli, melmelades, mels… Tot un conjunt de productes gourmet artesans catalans diferents que has de tastar.


I En el racó tenim per últim però no menys important la vinoteca, perquè tot amb un bon vinet fa millor color! Els nostres vins han sigut escollits a consciència per la nostra apassionada dels vins, la Montse. Una petita varietat però molt interessant! Descobreix-los!

Ja us he fet uns 5 centims de la nostra carnisseria, per qualsevol producte que necessitis no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Recorda que sóm la teva carnisseria de capçalera!

Accepte el consentiment de Cookies sobre la pàgina web de www.casadevall.cat    Veure més
Privacidad