Entrecot al “Café de Paris”

La recepta més fàcil que trobareu a tota la web, i segurament la més bona! 

Tot i el seu nom, la salsa Cafè de París no té res de parisenca, i ni tan sols és una salsa francesa, ja que té origen el 1930 al restaurant Coq d’Or, a Ginebra. Madame Boubierla, la propietària de restaurant  la va inventar amb, ni més, ni menys, que 24 ingredients! La va crear per acompanyar un del seu plat estrella, l’entrecot de vedella.

Més tard la seva filla es va casar amb l’amo d’un altre restaurant a la mateixa ciutat anomenat Cafè de París i va incorporar la salsa a la carta, on va cobrar fama internacional i va assumir el nom de l’establiment.

La història està molt bé, però el millor d’aquesta recepta és que nosaltres hem trobat una salsa espectacular que ens traurà molt de temps i que us farà quedar com a reis! Comencem?

 

PAS 1

Posem a escalfar una graella o una planxa que suporti altes temperatures durant uns minuts perquè estigui ben calent quan anem a cuinar l’entrecot. Posem l’entrecot a cuinar a la planxa i deixem que es cuini a foc mitjà/fort, deixant que es facin un parell de minuts per cada costat sense capgirar-los. Millor utilitzar unes pinces i mai fer servir una forquilla perquè aniríeu punxant la peça i provocant una pèrdua de sucs. També és important no pressionar la carn contra la planxa perquè no perdi els sucs. 

Amb una sonda de temperatura o un termòmetre de cuina podem verificar que la carn és al punt que ens agradi. Per a una carn lleugerament rosada i al punt esperarem que la carn estigui al seu interior a uns 55ºC abans de treure-la. Si us agrada més o menys feta, podeu treure l’entrecot quan estigui a 57 o 58ºC per a carn passada del punt, o a 52 o 53ºC si us agrada poc feta.

PAS 2

Mentre l’entrecot reposa uns minutets posem la sal i el pebre al gust, desprès, posem la salsa que vulguem fer servir en un bol i el posem al microones uns 10 segons, al ser de base de mantega es desfà de seguida. Un cop desfet el tirem amb carinyo a sobre de l’entrecot i ja tenim un espectacular plat amb el qual, de ben segur, gaudireu! Bon profit!

Accepte el consentiment de Cookies sobre la pàgina web de www.casadevall.cat    Veure més
Privacidad