Fricandó de vedella amb moixernons

Per 4 persones

INGREDIENTS

El guisat estrella per combatre aquests dies de fred, una recepta molt nostre que té dues varietats principals d’elaboració, en olla clàssica (unes 4h de cocció) o l’olla exprés (Uns 20 minuts) En aquest cas hem optat per la segona opció, l’olla exprés.

PAS 1
Per posar-vos la vida més fàcil nosaltres ja et portem la carn ben tallada. El secret d’un bon fricandó és sempre una bona matèria prima. La nostre vedella és femella de Girona, i depèn del que tinguem al taulell pot ser jarret, llata o rodó. Sempre molt fresc.

Obrirem la safata, posarem sal i pebre al gust, enfarinarem una mica i posarem en una paella perquè es daurin una mica. Un cop veiem que ja està llest els posarem sobre paper de cuina absorbent per treure tot el greix sobrat i reservarem.

 

PAS 2
Agafem la ceba i els tomàquets i els pelem, els piquem a trossets petits, i els escalfem a l’olla exprés amb una mica d’oli d’oliva i sal. Primer posem la ceba, i aquesta agafi una mica de color afegim el tomàquet.

Afegim dues branquetes de romaní, dues fulles de llorer, i una mica de farigola. Barregem tot bé i aboquem la vedella. A continuació aboquem el vi blanc i mig got d’aigua. Finalment, tirem el suc de mitja llimona i un pessic de canyella. Remenem tot bé de nou i tanquem l’olla. La posem a nivell 2 i deixem que es cuini uns 10 minuts.

PAS 3
Agafem els moixernons, els netegem bé, els tallem i els posem a la paella amb un rajolí d’oli. Després obrim l’olla exprés, li aboquem els moixernons i deixem que es cuini tot a foc lent durant uns 6 minuts.

PAS 4
Doncs ja ho tenim, només queda treure les herbes i emplatar! Bon profit!

Accepte el consentiment de Cookies sobre la pàgina web de www.casadevall.cat    Veure més
Privacidad