Steak tàrtar

 

INGREDIENTS

 

És una recepta francesa molt fàcil i ràpida de preparar només apte per amants de la carn crua! El gran secret està en utilitzar els ingredients de la millor qualitat i el fresc possible.

Podem dir que és un plat exquisit per a ocasions especials, ideal per compartir, amb torradetes o a cullerades. La manera d’amanir la carn és molt personal, pot ser més o menys picant, més suau o més intens… hi ha per tots els gustos!

PAS 1

El primer pas és el més difícil, per sort nosaltres et podem ajudar, consisteix a treure tota la grassa o tendrums que pugui tenir el filet de vedella i tallar-lo a dauets el més petit possible amb un ganivet ben esmolat i ho posem en un vol. Si et vols treure una feina de sobre clica AQUÍ.

PAS 2

Ara prepararem bé els condiments. Primer piquem la ceba tendra el més petit possible i ho afegim al vol amb la carn. Després fem el mateix amb les tàperes, ben petites i també al vol.

PAS 3

Ara bé el toc personal de cadascú, amanim la barreja amb unes gotetes de tabasco al gust, sal, pebre negre, oli d’oliva i la mostassa de Dijon. Removem molt bé per tal d’impregnar tota la carn dels diferents sabors.

PAS 4

Pots posar la barreja a la nevera uns minuts perquè agafi o fred o menjar-la al moment a temperatura ambient. És el moment de tirar els rovells d’ous i barrejar bé. Ja només ens queda emplatar, agafem un motlle rodó, posem la meitat de la barreja i ho posem al plat. Molt important no pressionar molt la carn al posar el motlle, perd tota la textura que el caracteritza. Només queda afegir-hi unes torradetes al plat i llest!

Bon profit!

Accepte el consentiment de Cookies sobre la pàgina web de www.casadevall.cat    Veure més
Privacidad